Spanacul este o legumă cu frunze verzi, originară din Persia. Face parte din familia Amarantaceea și este înrudit cu sfecla și quinoa. Includerea spanacului în dieta zilnică aduce numeroase beneficii organismului: protejează ochii, reduce stresul oxidativ și tensiunea arterială, fiind indicat în multe afecțiuni comune.
CITEȘTE ȘI: I se spune spanacul francezului. Planta des întâlnită care previne cancerul de colon
Nivelul ridicat de potasiu din spanac se află în strânsă legătură cu menținerea sănătății inimii.
Un consum constant de potasiu din surse naturale reduce riscul infarctului, accidentului vascular cerebral și a altor afecțiuni cardiovasculare, prin simplul fapt că reduce tensiunea arterială.
Nivelul crescut de vitamina K din compoziția spanacului se află în strânsă legătură și cu sănătatea inimii, deoarece această vitamină este implicată în procesul de coagulare a sângelui.
Un deficit de vitamina K poate provoca hemoragii, ducând la apariția mai multor probleme cardiovasculare și nu numai.
Cu toate acestea, mai multe cercetări trebuie efectuate pentru a vedea exact efectele pe care le are vitamina K în cazul persoanelor care nu au o cantitate suficientă în organism.
CITEȘTE ȘI: Consumul spanacului îmbunătățește calitatea vieții
Spanacul abundă și în vitamine și minerale, esențiale pentru o bună funcționare a organismului: